HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Édes nyárra vágysz? Süsd ki!

t: 3712

Édes nyárra vágysz? Süsd ki!

Vörös áfonyás diós brownie



Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2 tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. cukor, 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor, 4 ek. kóser szilvapálinka, 1 tk. vanília kivonat, 1 tk. sütőpor, 1 marék dió

A mázhoz: 10 dkg vaj, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 4 ek. cukor, 4 ek. Tej

Elkészítése:

Olvasszuk össze a vajat a csokoládéval, majd keverjük bele a többi hozzávalót. Öntsük a masszát egy szilikonos sütőpapírral kibélelt szögletes formába, majd szórjunk a tetejére durvára vágott diót. Tegyük 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe, és süssük 15-20 percig. A közepe ekkor még rezeg, de már nem folyik. A csokoládémázhoz melegítsük fel a vajat, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Folytonos keverés mellett néhány perc alatt besűrűsödik. Hűtsük langyosra, majd öntsük a tésztára. Tálaljuk tőzegáfonyával és leheletnyit édesített tejszínhabbal, de más bogyós gyümölccsel is finom.

Blikk-tipp:
A színes bogyók nemcsak az ízét, hanem a finomság hangulatát is feldobják. Ha úgy tartja kedvünk, keressünk olyan gyümölcsöt hozzá, amely illik a tányér vagy éppen kedvenc terítőnk árnyalatához.

Narancskrémmel töltött pisztáciás csók



Hozzávalók:

10 dkg sózatlan pisztácia (hámozva mérve), 10 dkg cukor, 3 tojásfehérje

A krémhez: 1/2 narancs leve és héja, 10 dkg fehér csokoládé, 12 dkg mascarpone, 1 tk. Tej

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Őröljük meg a pisztáciát, keverjük össze a cukorral, és óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjébe. Töltsük habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk kis halmokat. 15 perc alatt megsül. Amíg hűl a habcsók, a fehér csokoládét olvasszuk fel egy teáskanál tejjel. Óvatosan keverjük bele a narancshéjat és a gyümölcs levét, a végén pedig a mascarponét. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon, majd habzsákba töltve halmozzuk a pisztáciás alapra. A tetejére tegyünk még egy csókot.


Matchapuding gránátalmával



Hozzávalók:

1/2 l tej, 3 csapott ek. kukoricakeményítő, 4 csapott ek. cukor, 1 púpozott tk. matcha por, 1 tojássárgája

Elkészítése:

A puding elkészítéséhez használjunk matcha teát. Ez egy távol-keleti tea, amely csak speciális teaboltokban kapható. Ezt keverjük el 4 dl tejben, majd forraljuk fel. A többi hozzávalót eközben csomómentesen keverjük el a maradék 1 dl tejben. Amikor felforrt, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a kisebb adagot. Ezután folyamatosan kevergetve sűrítsük be a tűzön. Poharakba adagolva pihentessük néhány órán át a hűtőben. Kínáljuk gránátalmával és eperrel, de más gyümölcsöt is használhatunk.


Florida



Hozzávalók:

6 dl natúr joghurt, 3 ek. méz, 1 kis citrom reszelt héja, 2 ek. citromlé, 300 g vegyes gyümölcs (lehet akár szeder, málna, áfonya, sárgabarack is)

Elkészítése:

Béleljünk ki egy muffin tepsit sütőpapír kosárkákkal. A joghurtot keverjük el mézzel és citrommal, majd adagoljuk a tartókba. A negyedekre vágott kimagozott sárgabarackot és a többi gyümölcsöt rendezzük el a formákban. Tegyük néhány órára a mélyhűtőbe, majd amikor megfagy, fejtsük le róla a papírt. Tálalás előtt 10-15 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból.


Szezámmagos banánfánk



Hozzávalók:

2 banán, 3 ek. citromlé, 3 ek. cukor, 15 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna (ez el is maradhat), szezámmag, meggybefőtt, fogpiszkáló

Elkészítése:

Villával törjük össze a banánt és locsoljuk meg citromlével. Adjuk hozzá a lisztet és a cukrot, amelyből puha, nehezen formálható massza lesz. Forgassunk meg evőkanálnyi adagokat szezámmagban, és nem túl forró olajban 1-2 perc alatt süssük ki. Vigyázzunk, mert a szezámmag hamar megég. Ízesíthetjük fahéjjal, kis rummal, néhány csepp narancslével, narancshéjjal, vaníliával is.

Blikk.hu

2010.07.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok