HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Az utolsó előtti pillanatban módosult a Bamako rajtjának helyszíne!

t: 3012

Az utolsó előtti pillanatban módosult a Bamako rajtjának helyszíne!

Mégis Budapestről indul a Bamako rali.

Tíz nappal a Budapest-Bamako rajtja előtt a szervezők váratlanul bejelentették, hogy az ötödik Nagy Afrikai Futam mégis Budapestről rajtol. A korábbi helyszínt technikai okok miatt törölték, így a Hungaroring helyett ismét a Hősök Tere közeléből indulhatnak a résztvevők. „A Hungaroring, mint a hazai autósport fellegvára az egyik legrangosabb helyszín lett volna, de technikai okokból döntenünk kellett az utolsó pillanatokban. Az eredeti elképzelés tartalmazott egy látványos off-road szakaszt, ez így elmarad, de várhatóan mindenki örülni fog a belvárosi rajtnak.” - mondta Polgár András futamigazgató.

Az új helyszín a Bamako Rally története során már hagyományossá vált 56-osok tere szomszédságában lévő Városligeti Műjégpálya lesz. A terület minden szempontból alkalmas a rajt, valamint a futam előtti látványos, kétnapos gépátvétel lebonyolítására. „Döntésünket pozitívan befolyásolta, hogy a helyszínváltozásnak köszönhetően idén is jelentős nézősereg jelenhet meg január 16-án, szombaton, reggel 8 órakor a Rajtceremónián.” – mondta Polgár Tamás, a futam főszervezője.

Az indulók egyébként, csütörtök reggeltől, a sikeres adminisztratív és technikai gépátvételt követően állhatnak be Városligeti hídról is jól látható a Parc Fermé-be, ahonnan a járműveik már csak a szombat reggel hajthatnak ki. A korcsolyázók nagy sajnálatára, de a Bamakósok szerencséjére a Műjégpálya jelenleg felújítás alatt áll és nem üzemel a teljes területén. Ennek köszönhetően a résztvevőknek és a nézőknek nem kell korcsolyát húzniuk a „Le Grand Départ” nevet viselő rajtceremónián.

hirado

2010.01.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok