HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > Ropogósan jó!

t: 5263

Ropogósan jó!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete azonban utánajárt mindennek: a hazai péküzletek kínálatából egyszerre 32-féle kenyeret vett górcső alá, ezek közül választottunk ki ötöt. A maximális 7 pontból a legmagasabb, 6,5-es pontszámot a teljes kiőrlésű lisztből sütött Lipóti tönkölyös kenyér kapta, bár ebben is találtak adalékanyagokat, és sótartalma is magasabb volt az indokoltnál. Utóbbi kifogást a bajor parasztkenyérnél is megemlítették, ez 6 pontot kapott. A Lipóti barna rozsos kenyérben túl magasnak találták a fehér liszt arányát, ezért ez csak 4,5 pontot kapott, a kukoricás fehér kenyérhez hasonlóan. A Príma házi kenyér eléggé leszerepelt, mivel még lisztjavító szert is kevertek hozzá.

- Az összetevők arányát minden pékség köteles lenne tudatni a vásárlókkal, azaz az üzletben jól látható helyen tájékoztató táblákat kellene elhelyezni - figyelmeztetett Andacs Noémi, a vizsgálat egyik vezetője.

- Hiába köztudott, hogy a fehér kenyér nem egészséges, mégis ebből fogyasztanak a legtöbben - mondta Filiczky István gasztroenterológus.

Blikk

2009.11.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok