HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Szalay Balázs nem indul a Dakaron

t: 2734

Szalay Balázs nem indul a Dakaron

Szalay Balázs nem indul a január 2-án rajtoló, Dakar 2010 elnevezésű, Argentínában és Chilében megrendezésre kerülő tereprali viadalon, amelyen csak nézőként vesz részt.

"A gazdasági válság miatt sajnos jóval kevesebb volt a támogató, így azután nem jött össze a költségvetésünk" - mondta az MTI-nek kedden a magyar pilóta, aki - hazai csúcstartóként - a 12. Dakarján szerepelt volna. "Tudomásom szerint, valószínűleg hasonló okokból, egyetlen magyar versenyző sem vesz részt a dél-amerikai viadalon."

Szalay elmondta, hogy a Dakar-ralit is szervező Amaury Sport Organisation (ASO) próbált szponzort szerezni számára:

"Jelentkezett egy francia cég, amely húszmillió forintnak megfelelő támogatást adott volna, ám ez közel sem volt elég" - fogalmazott. "Ennek ellenére nem bánom, sőt örülök is, hogy egy év kimarad. Minden esztendő óriási rohanással fejeződött be: időre legyen készen minden, rendbe tudjuk tenni az autót, a kamiont, a csapatot. Most egy kicsit fellélegezhetünk, új autót építünk és készülünk a következő Dakarra, amelyet információim szerint ismét afrikai utakon rendeznek majd meg."

A január 2-án, Buenos Airesben rajtoló viadalra a jelenlegi állás szerint 130 autó, 200 motoros és 45 kamion nevezett. A kilencezer kilométeres száguldás január 16-án, ugyancsak az argentin fővárosban ér véget.

hirado

2009.10.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok