HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Véget ért a II. Kaukázus Rali

t: 3496

Véget ért a II. Kaukázus Rali

Véget ért a II. Kaukázus Rali autós kaland- és túlélőtúra, amely 17 napon és 7000 kilométeren keresztül vezetett Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Macedónia, Bulgária, Törökország, Grúzia, Hegyi-Karabah és Örményország legszebb vidékein. Minden résztvevő szerencsésen célba ért Jerevánba, Örményország fővárosába. Személyi sérülés nem történt, ellenben kisebb-nagyobb technikai problémákkal, vontatással, eltévedéssel, rendkívül rossz út-, és tájékozódási viszonyokkal mindenki szembesült az út során.
A versenyt Gyurman Zoltán és Visnyovszki Ádám nyerte a Quart Team csapatból, a második helyezett az amerikai Texas Dream Team csapata, Alice Yates és Charles Westrup lett, míg a harmadik helyen a német Thomas Danuch és Waltraud Land végzett egy eredeti Kübelwagennel.
A verseny jótékonysági különdíját az angol Extreme Trifle csapat nyerte.

A második alkalommal megrendezett extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezetett, ahová eddig kevés turista merészkedett. Az út során érintették a ’90-es évek és napjaink háborús zónáit, puskaporos tájait is. A verseny célja volt, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah egyik legnagyobb gyerekotthonának kis lakóin segítettek játék, ruha, és pénzadományaikkal.

A hetedik extrém főzés

A Kaukázus Rali másik jellegzetes motívuma a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület soron következő extrém főzése volt: Turóczi Gábor „extrém szakács”, az egyesület elnöke Hegyi Karabah egy útszéli tankjának tetején főzte meg a magyar kultúra jellegzetességét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT. Emellett PAPRIKÁS KRUMPLIT is főztek a magyar, német, lengyel, angol és amerikai résztvevők, valamint a helyi lakosok nagy örömére a Lucullus fűszerek segítségével. A magyar főzések mellett Turóczi Gábor végigkóstolta a Balkán és a Kaukázus ételkülönlegességeit.
Újabb ralik a láthatáron
A Kaukázus Rali szervezői az ünnepélyes eredményhirdetéskor két új rali indulását is bejelentették: a Budapest-Csernobil Futam Európa legkevésbé látogatott, és talán legelzártabb régióiba kalauzolja a résztvevőket, míg a Trans-Szahara Rali Tunéziából Beninbe, Fekete Afrika legszebb tengerpartjára vezeti a kalandvágyókat, keresztül a Szaharán.

hirado

2009.09.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok