HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Pénteken startol a II. Kaukázus-rali

t: 2739

Pénteken startol a II. Kaukázus-rali

Idén is a Memento Parkból startol el a Kaukázus Rali mezőnye, hogy immár második alkalommal 17 napon és 6500 kilométeren keresztül áthaladjon a Balkán, Törökország és a Kaukázus 11 országának legszebb tájain. Az extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezet, ahová eddig kevés turista merészkedett.

A versenyt Örményország bécsi nagykövetségének főkonzulja inditja el.

A kalandsorozaton 15 magyar és nemzetközi egység indul. A mezőnyben megtalálható Bóna Ildikó szépségkirálynő, a Miss Universe Hungary 2007-es nyertese és Benedek Róza Muriel a SkyEurope reklámarca is, valamint Turóczi Gábor "extrém szakács".
Az út során elkészül Magyarország leghíresebb PAPRIKÁS CSIRKÉJE, amely megjárta már az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot, a Levegőt, a Karib-tengert, a Lánchíd tetejét és a Sztálin Dísztribün csizmáját is - Turóczi Gábor és a Lucullus BT jóvoltából.

A verseny célja, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah legnagyobb árvaházának kis lakóin segítenek adományaikkal. A verseny és túra kategóriában induló amatőr csapatok bármilyen járművel rajthoz állhatnak. A mezőnyben megtalálható a modern terepjáró ugyanúgy, mint a 23 éves Moszkvics, vagy a több évtizedet megélt német katonai Kübelwagen is.

hirado

2009.08.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok