HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Büntetés miadt adta fel a Mecsek-ralit Pethő

t: 2854

Büntetés miadt adta fel a Mecsek-ralit Pethő

Figyelmetlenség következtében kapott Pethő István és Bacigál Igor egy perc büntetést a Mecsek-ralin, ami miatt a hatodik gyorsasági után a verseny feladása mellett döntöttek.

Pethő az N csoportban, Asi mögött második időt is autózott, és ha nem kap büntetést, az N csoport harmadik helyén állt volna. Az egy perc azonban akkora hátrányt jelentett ebben a csoportban, amivel nehéz lett volna az első hatba beférni, ezért döntött úgy a Dynamic Rally Team, hogy az autót és a gumikat tartalékolják a következő futamra.

"Az első gyorsaságira vezető etapon fordultam rossz felé - kezdte az értékelést Pethő István. – Emlékeztem rá, hogy arra is lehet menni a pályára. Amikor bekanyarodtam, már éreztem, hogy valami nem stimmel. Előnyünk nem származott az útvonal elhagyásból, de a raliban sajnos nagyon szigorúan veszik az ilyen hibákat és egy perc büntetést kaptunk érte. Bíztam benne, hogy egy ejnye-bejnyével megússzuk, de a második kör végén, amikor közölték velünk a hírt, akkor úgy döntöttünk, hogy kiállunk. Addig nagyon jól ment a verseny. A magyar értékelésben a harmadik helyen álltunk és még talán az első helyért is versenyezhettünk volna. Az egy perc azonban olyan sokat jelent ebben a kategóriában, hogy legfeljebb az ötödik-hatodik helyig tudtunk volna felkapaszkodni. Mivel a csapatunk költségvetése elég véges, ezért döntöttünk úgy, hogy sem az autót, sem a gumikat nem használjuk el, tartalékoljuk a következő versenyre. Meg egy kicsit féltem attól is, hogy túl sok kockázatot vállalnék, hogy előrébb kerüljünk. Annak meg semmi értelme nem lett volna, hogy mi is bedobjuk az erdőbe az autót.

A pilóta nagyon sajnálja, hogy így alakult ez a verseny. Számításai szerint a bajnokságban visszacsúsztak az ötödik helyre, és úgy véli, a bajnoki esélyeik is nagyon leromlottak. "De nem adjuk fel, a következő két versenyen is támadunk. Az autónk nagyon jó, úgyhogy mind a két futamon a dobogó a cél" - tette hozzá Pethő István.

hirado

2009.08.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok