HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Vadból készült ételek > Házinyúl-ragu cipóban

t: 5584

Házinyúl-ragu cipóban

A langyos tejben az élesztőt elkeverjük. Kevés liszttel megszórjuk. Kevés cukrot teszünk bele, majd ezt a kovászt félrerakjuk, hogy megdagadhasson. Mikor már kétszeresére nőtt, akkor a liszthez adjuk. A főtt burgonyát krumplinyomóval belenyomjuk. Sózzuk és hozzáadjuk a tojást és egy kevés olajat. A karikára vágott pepperónit és egy kevés rozmaringot is beleteszünk. Jól összedolgozzuk. Megdagasztjuk.
Ez lesz a cipótészta. Dagasztás után konyharuhával lefedjük, és meleg helyre tesszük. Ha megkelt, akkor négy részre vágjuk. Cipóformákat alakítunk belőle, és 150 fokos sütőben szépen megsütjük.
Egy edényben kevés olajon cukrot karamellizálunk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a mustárt. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott nyúlhúst. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel és szakaszosan többször visszapirítjuk és felöntjük.
Ezután a darabolt, nagyobb kockára vágott zöldségeket is hozzáadjuk. A borókabogyóból és a babérlevélből redukciót főzünk és azt is hozzáöntjük. Sózzuk és citromlével ízesítjük.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor egy kevés tejfölös habarással besűrítjük. Legvégül tejszínt adunk hozzá.
A cipóknak a kalapját levágjuk, és a belét kivájjuk. A ragut a cipóban tálaljuk, kevés tejföllel a tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2009.08.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok