HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Rallysok segítik a gyermekmentőket

t: 2812

Rallysok segítik a gyermekmentőket

Jótékonysági árverésen értékesítették Turi Tamás rally-versenyző overallját. A bajnoki ruházatot - amelyet maga a versenyző ajánlott fel - egy internetes aukciós portálon vásárolták meg mintegy 115 ezer forintért; a versenyruhát kedden adták át Miskolctapolcán.

Az árverés célja, hogy felhívja a figyelmet a vidéki gyermekmentés fejlesztésére - mondta a távirati irodának Wolf Géza, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kommunikációs vezetője. Közlése szerint nem az árverésen kapott összeg nagysága a lényeg, hanem az, hogy a rally-versenyzők támogatásukról biztosították a gyermekmentő szolgálatot, és szívesen "adják arcukat" a nemes célhoz. A 115 ezer forintot egyébként műszervásárláshoz használják majd fel.

Mint hozzáfűzte, a szolgálat terve az, hogy növelje a vidéki gyermekmentés lefedettségét, ennek következő állomása a speciálisan átalakított gyermek-mentőkocsi beüzemelése Debrecenben. Emlékeztetett arra, hogy tavaly október végén az Országos Mentőszolgálat és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat közös üzemeltetésben indították el az ország első vidéki gyermekmentő kocsiját Miskolcon. Az egység elsősorban súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek mentésében és őrzött szállításában jelent óriási segítséget, de szükség szerint bekapcsolódhat egyéb mentőellátásba is.

Az azóta eltelt időszak bizonyította, hogy mekkora szükség van a gyermek-mentőkocsikra - mondta Wolf Géza. A borsodi megyeszékhelyen és környékén rengeteg esetet oldottak már meg.

A jármű a hét minden napján reggel nyolctól este nyolcig teljesít szolgálatot. Személyzetét egy gépkocsivezető és egy gyermekintenzíves orvos alkotja. Mentéstechnikai eszközei megegyeznek a budapesti rohamkocsi felszerelésével, azaz egyebek mellett újraélesztéshez szükséges felszerelést, defibrillátor-monitor rendszert, számítógép vezérelte lélegeztető gépet, speciális égési kötszereket és mentéshez használható egyéb eszközöket is tartalmaz.

A jármű csapata szinte bárhol képes felállítani egy kis "mobil intenzív osztályt", és a gyermekeket a legmagasabb szintű ellátásban részesíteni. A jármű menettulajdonságaival alkalmazkodik az észak-magyarországi terepviszonyokhoz, könnyedén bevethető akár a hegyvidék erdei útjain, akár szántóföldeken.

hirado

2009.07.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok