HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Erdei gombás kacsamell-ragu

t: 3185

Erdei gombás kacsamell-ragu

Mai kacsa: mert a városi ember mintha idegenkedne kicsit a kacsától, és talán nem csak az ára miatt. Ha pusztán csak egy jó recept miatt, akkor semmi probléma - itt az a bizonyos hiányzó recept!

Hozzávalók

* bor (vörös) 2 dl
* bors
* gomba (csiperke) 8 dkg
* gomba (laska) 8 dkg
* gomba (vargánya) 8 dkg
* hagyma 2 fej
* kacsamell 40 dkg
* keményítő 1 teáskanál
* provance-i fűszer
* só

A kacsáról levágjuk a bőrét, a zsíradékát és utána félujjnyi szeletekre vágjuk.
A kacsamellet besózzuk, és enyhén fűszerezzük provence-i fűszerkeverékkel. Fontos hogy csak enyhén, hogy a kacsa íze ne vesszen el. Nagyon kevés olajon sütjük. Nem szúrjuk meg a húst, óvatosan megforgatjuk. Ki-ki kedve szerint sütheti meg a kacsamellet. Közepesen, de aki idegenkedik tőle át is sütheti a húst.
A gombákat megmossuk, háromféle gombát használunk ehhez az ételhez. Ha túl drágának ítélik a vargányát, kihagyhatják belőle, de szerintem így az igazi. Cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát is felaprítjuk. A hagymát pirítjuk, amikor megpirult akkor hozzáadjuk a gombát is. A gombára kevés sót és durva borsot himtünk. A ragut vörösborral öntjük fel, étkezési keményítővel sűrítjük.
Köretnek kelt burgonyafánkot készítünk. A burgonyát héjában főzzük meg, meghámozzuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és az élesztőt. Az élesztőt nem kell előre felfuttatni, elég belemorzsolni. Dupla méretére kelesztjük. Fánkot szaggatunk, kisütjük.
Tálalásnál a burgonyafánk mellé tesszük a kacsamellszeleteket, köré a gombamártás kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

mitfozzunkma.hu

2009.06.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok