HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

t: 4204

Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

Mai csirke: egy kis fetával megbolondítva. Ez már önmagában jól hangzik. És a köret sem utolsó. Az örök igazság: néhány apró ötlet, és egy-egy hétköznapi ételből valódi különlegesség lesz. Ez is ilyen!

Hozzávalók

* csirkemell 70 dkg
* cukkini 1 db
* olívabogyó 1 dkg
* paradicsom 4 db
* petrezselyem 1 csokor
* rizs 0,5 kg
* sajt (feta) 10 dkg
* só
* tojás 2 db
* vaj 5 dkg
* zabpehely 5 dkg
* zsálya

A padlizsánt apró kockákra vágjuk, majd lesózzuk, és állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a sajtos tölteléket a húshoz: a sajtot borsozzuk, és az apró kockára vágott olívabogyóval, valamint a mentalevéllel összekeverjük.
Beletöltjük a húsba, majd a húst a felvert tojásba és a zabpehely búzapehely keverékébe forgatjuk, és kisütjük.
Elkészítjük a rizsköretet: a padlizsánt lepirítjuk, hozzáadjuk a maradék olívabogyót és a paradicsomkockát, majd a rizst magát.
Sózzuk, borsozzuk, végül a maradék mentalevelet hozzáadjuk, és összepirítjuk az egészet.

Jó étvágyat kívánunk!

rtlklub.hu

2009.06.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok