
                Mai serpenyős: tipikusan az a recept, amihez nem véletlenül került olyan alapanyag, amilyen. Nem is mondjuk azt, hogy készítsük el másféle húsból. Nem. Ez bárányra van szabva, így tessék elkészíteni!
Hozzávalók
    * bors
    * báránycomb 35 dkg
    * fokhagyma 3 gerezd
    * gomba 20 dkg
    * hagyma 30 dkg
    * majoranna
    * paprika (zöld) 10 dkg
    * póréhagyma 10 dkg
    * rozmaring
    * répa (sárga) 20 dkg
    * só
    * tészta 30 dkg
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk. 
Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, s ebben a gyors pácban állni hagyjuk.
A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát pirítjuk benne.(finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt) A szárított fűszereket is érdemes lepirítani, a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket.
Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. (ha többféle gombát használunk szintén figyelni kell a puhulási sorrendre, először a champignon gomba, majd a laskagomba következik.)
Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készrepároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A műsorban tányáron tálaltam tészta mellé tettem a ragut, petrezselyemzölddel díszítem. 
Jó étvágyat kívánunk!
rtlklub.hu