HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Serpenyős, fűszeres bárányragu

t: 3470

Serpenyős, fűszeres bárányragu

Mai serpenyős: tipikusan az a recept, amihez nem véletlenül került olyan alapanyag, amilyen. Nem is mondjuk azt, hogy készítsük el másféle húsból. Nem. Ez bárányra van szabva, így tessék elkészíteni!


Hozzávalók

* bors
* báránycomb 35 dkg
* fokhagyma 3 gerezd
* gomba 20 dkg
* hagyma 30 dkg
* majoranna
* paprika (zöld) 10 dkg
* póréhagyma 10 dkg
* rozmaring
* répa (sárga) 20 dkg
* só
* tészta 30 dkg


A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk.

Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, s ebben a gyors pácban állni hagyjuk.

A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát pirítjuk benne.(finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt) A szárított fűszereket is érdemes lepirítani, a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket.

Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. (ha többféle gombát használunk szintén figyelni kell a puhulási sorrendre, először a champignon gomba, majd a laskagomba következik.)

Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készrepároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A műsorban tányáron tálaltam tészta mellé tettem a ragut, petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánunk!


rtlklub.hu

2009.06.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok