HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Málnaleves csokis keksszel

t: 2761

Málnaleves csokis keksszel

A következő recept olyan, mintha az ebédet a desszerttel együtt tálalnánk.

Hozzávalók:

30 dkg málna
2 dl málnalekvár
1 dl bor
1 db lime
1 db citrom
5 dl tejszín
menta


Sütihez:

1 db tojás
20 dkg liszt
15 dkg barna cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
1 tábla fehér csokoládé
10 dkg puha vaj


A málnalekvárt felfőzzük a borral. A friss málnát egy tálba tesszük, ízesítjük mentával, lime és a citrom levével, valamint reszelt héjával, hozzáadjuk a tejszínt és a felfőzött lekvárt, majd botmixerrel pürésítjük. Egy másik edényben a tojást habosra keverjük a barnacukorral, hozzáadjuk a sütőport, a vajat, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a fehér csokit és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk.


Az így kapott masszából lepényeket formázunk, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt kínáljuk a hideg leves mellé.


rtlklub.hu

2009.05.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok