Ezúttal a húsimádóknak kedveskedünk a recepttel.
Hozzávalók:
1 kg csontos marhaoldalas
2 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
5 gerezd fokhagyma
3 dl bor
20 dkg gomba
6 db főtt tojás
2 dl majonéz
4 evőkanál liszt
borskeverék
petrezselyem
metélőhagyma
só, bors
Az oldalast feldaraboljuk, borskeverékkel fűszerezzük, majd tepsibe tesszük. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert feldaraboljuk, a gombát cikkekre vágjuk, majd a hagymával és a fokhagymával együtt a hús mellé tesszük, aláöntjük a bort, és egy kevés vizet, majd alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe tesszük és 1,5-2 óra alatt készre pároljuk.
Az elkészült húst kivesszük a tálból, serpenyőben átpirítjuk, fehérbort aláöntve. A hús alól visszamaradt zsiradékot egy edénybe öntjük, beleszórjuk a lisztet és habverővel kevergetve sűrűre főzzük. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk és a hús mellett sült zöldségekkel összeforgatjuk.
Egy keverőtálban a friss zöldfűszereket összeforgatjuk a főtt tojással, a majonézzel és az átszűrt mártással, majd a zöldségekkel és az oldalassal tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu