A mai menüben egy grillezett finomság szerepel, természetesen nyársra tűzdelve.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
15 dkg császárszalonna
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg főtt újburgonya
30 dkg galambbegy saláta
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg füstölt gomolya sajt
2 evőkanál teriyaki szósz
4 evőkanál mustár
bazsalikom
petrezselyem
olaj
só, bors
A pulykamellet kiterítjük, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük mustárral, ráhelyezzük a bazsalikomleveleket, feltekerjük, majd szeletekre vágjuk és szalonnával váltakozva nyársra tűzzük. Az így kapott nyársakat grillen megsütjük, sütés közben olajjal kenegetjük. A maradék szalonnát egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, fokhagymát és megpároljuk.
Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott főtt burgonyát, meglocsoljuk olajjal, teriyaki szósszal, ízesítjük sóval, borssal, és petrezselyemmel, majd összepirítjuk. A sajtot ujjnyi vastagon felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd egy másik serpenyőben felhevített olajon a koktélparadicsomokkal együtt meggrillezzük. Az elkészült burgonyát a nyársakkal, valamint friss salátával tálaljuk.
rtlklub.hu