HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Zöldborsófőzelék

t: 1863

Zöldborsófőzelék

A klasszikus zöldborsófőzelékhez ezúttal tükörtojást ajánlunk.

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó
1 evőkanál margarin
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál cukor
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
4 db tojás
6 szelet bacon
só, bors


Egy edényben felolvasztjuk a margarint, megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
Mikor megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és a zöldborsót, majd fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, felöntjük tejszínnel, és ha szükséges újra sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés cukrot adunk hozzá.

A bacont serpenyőben megpirítjuk, majd ráütjük a tojásokat. Az így kapott szalonnás tükörtojással tálaljuk a főzeléket.

rtlklub.hu

2009.05.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok