HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Kakukkfüves bárányborda

t: 1895

Kakukkfüves bárányborda

A bárány húsának igazi karakteres ízt ad a kakukkfű. Hozzá egy kis pirítóst ajánlunk, természetesen hagymával.

Hozzávalók:

50 dkg bárányborda
1 db padlizsán
4 evőkanál mustár
6 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
2 szelet kenyér
4 evőkanál olívaolaj
1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
4 evőkanál gyöngyhagyma
1 evőkanál balzsamecet
metélőhagyma
kakukkfű
só, bors


A húst lefejtjük a csontról, oldalát bevagdossuk, majd kiterítjük. Megkenjük mustárral, ízesítjük sóval, fokhagymával és kakukkfűvel. Ráhelyezünk egy-egy szál újhagymát, feltekerjük és megtűzzük fogvájóval. Tetejét beirdaljuk, majd forró serpenyőben megsütjük. A padlizsánt és a kenyeret apró kockára vágjuk, majd olívaolajon megsütjük.


Egy tálban összeforgatjuk a karikára vágott uborkát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a gyöngyhagymát majd sóval, borssal, balzsamecettel fokhagymával és snidlinggel ízesítjük, hozzáadjuk a megpirult kenyeret és padlizsánt. Az így kapott salátával tálaljuk az elkészült húst.


rtlklub.hu

2009.04.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok