Ahány tészta, annyiféle elkészítési mód. Ma a pasta-imádóknak kedvezünk.
Hozzávalók:
40 dkg sovány marhahús
40 dkg tészta
1 üveg hámozott paradicsom
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
20 dkg koktélparadicsom
10 dkg bébi patisszon
bazsalikom
kakukkfű
só, bors
A tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd készre pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a darabolt patisszont, a hámozott és a friss paradicsomot, majd összeforraljuk. Az így kapott ragut összeforgatjuk a főtt tésztával. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
rtlklub.hu