A vargányából készült finom levesben füstölt fürjtojás a betét.
Hozzávalók:
30 dkg vargánya
4 dl húslé
2 evőkanál konyak
8 db füstölt főtt tojás
2 evőkanál liszt
petrezselyem
3 dl tejszín
5 gerezd fokhagyma
4 szelet toast
olaj
só, bors
A gombát alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát és a gombát. Konyakkal felöntve flambírozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal.
Ezután megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük húslével. Mikor a gomba már teljesen megpuhult, tejszínnel sűrítjük a levest, és újra felforraljuk. Levesbetétként füstölt fürjtojást és kockára vágott pirítóst kínálunk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu