HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Gombaleves fürjtojással

t: 2502

Gombaleves fürjtojással

A vargányából készült finom levesben füstölt fürjtojás a betét.

Hozzávalók:

30 dkg vargánya
4 dl húslé
2 evőkanál konyak
8 db füstölt főtt tojás
2 evőkanál liszt
petrezselyem
3 dl tejszín
5 gerezd fokhagyma
4 szelet toast
olaj
só, bors

A gombát alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát és a gombát. Konyakkal felöntve flambírozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal.

Ezután megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük húslével. Mikor a gomba már teljesen megpuhult, tejszínnel sűrítjük a levest, és újra felforraljuk. Levesbetétként füstölt fürjtojást és kockára vágott pirítóst kínálunk.

Jó étvágyat!


rtlklub.hu

2009.02.24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok