
Mai leves: a krémlevesek talán egy kicsit még szokatlanok a hazai gasztronómiában, de mindenképp érdekes élményt nyújtanak, a fűszerek ötletes felhasználása pedig még érdekessebbé teszi őket. Ez ma a gyömbér lesz.
Hozzávalók
* bor (fehér) 2 dl
* bors (fehér)
* gyömbér 1,5 dkg (gyökér)
* répa (sárga) 50 dkg (zsenge)
* só
* tejszín 0,5 dl
* tökmag 0,5 dkg
* vaj 3 dkg
A sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gyömbért szintén, a tökmagot olaj nélkül, serpenyőben megpirítjuk.
Vajat forrósítunk, és lepároljuk rajta a sárgarépát és a gyömbért. Fehérborral és háromnegyed liter vízzel felengedjük. 10 percig főzzük, majd tejszínnel finomítjuk.
Mixergép segítségével finomra pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Mélytányérba tálaljuk, sárgarépaszeletekkel és a pirított tökmaggal díszítjük.
Egy ilyen tartalmas leves után már csak egy desszert hiányzik. Ízlés szerint jégkrémből tányérdesszertet készítünk. Szárított narancskarikával és csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!
mitfozzunkma.hu