HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Salátabár > Nizzai saláta

t: 2918

Nizzai saláta

Könnyű téli vendégváró vacsora lehet a nizzai saláta, melynek különleges hozzávalója a sherryecet!

Hozzávalók:

1 db kígyóuborka
4 db főtt tojás
4 db paradicsom
1 db lilahagyma
20 dkg olajos tonhaltörzs
15 dkg vegyes salátalevél
2 ek kapribogyó
5 dkg olívabogyó
3 ek olívaolaj
1 kk almaecet
1 kk balzsamecet
1 kk sherryecet
1 ek mustár
1 db citrom
kakukkfű
só, bors

Egy tálba tesszük a felkarikázott uborkát, paradicsomot és lilahagymát, majd hozzáadjuk a kaprit az olívabogyót, a salátaleveleket, a főtt tojást és a tonhalat. Az olívaolajat elkeverjük almaecettel, mustárral, balzsamecettel, citromlével, és sherryecettel, majd ízesítjük sóval, borssal, és kakukkfűvel. Az így kapott dresszinget a salátára öntjük, majd alaposan összeforgatjuk.


rtlklub.hu

2009.01.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok