HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Erős-savanyú leves

t: 3120

Erős-savanyú leves

A szárított gombát vízbe áztatjuk.

Hozzávalók:

10 dkg szárított fafüle gomba
10 dkg bambusz
10 dkg tofu
10 dkg szójababcsíra
15 dkg füstölt sonka
2 kk ecet
2 db tojás
2-3 ek erős paprikakrém
4 g fokhagyma
2 ek olaj
2 db sárgarépa
2 ek szójaszósz
3 ek keményítő
1 ek cukor
1 kk glutamát

A wokban olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a fokhagymát és az erős paprikakrémet, majd félretesszük. a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a feldarabolt bambuszt, sárgarépát, gombát, sonkát, és tofut, majd felöntjük vízzel és puhára pároljuk. Mikor megpuhult, megszórjuk glutamáttal, hozzáadjuk a szójababcsírát, az ecetet, és a cukrot. A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, majd besűrítjük vele a levest. A tojást egy kis tálban felverjük, majd folytonos kevergetés mellett a leveshez adjuk. Ezután összeforgatjuk a pirított fokhagymával, végül meglocsoljuk szójaszósszal.


Tápióka puding

Hozzávalók:

20 dkg tapióka gyöngy
2 db tojás
4 dl kókusztej
3 ek cukor
1 db citrom
1 db narancs
1 db lime
víz

A tápióka gyöngyöket vízben megfőzzük, majd mikor a gyöngyök áttetszővé váltak, felöntjük kókusztejjel. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a tápiókához adjuk. Ízesítjük cukorral, majd sűrűre főzzük. Tálaláskor vékony csíkokra vágott citrom, narancs és lime héjat szórunk rá.


rtlklub.hu

2008.12.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok