A hagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk.
Hozzávalók:
40 dkg borjúcomb
1 fej hagyma
1 l húslé
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db citrom
1 db erős paprika
1 cs petrezselyem
2 dl tejföl
2 ek liszt
só, bors
A húst felkockázzuk, majd mikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg aranybarna színt nem kap. Ezután felöntjük húslével és főzni kezdjük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A húst felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, majd fedő alatt készre főzzük. Végül meghintjük sóval, borssal, és apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadunk egy szelet citromot, és pár karika erős paprikát. A tejszínt elkeverjük a liszttel, majd egy szűrőn át a leveshez adjuk és újra felforraljuk a borjúragut, hogy besűrűsödjön. Az elkészült levest friss, ropogós kenyérrel, tálaljuk.
rtlklub.hu