A cukkinit lereszeljük, majd sóval, borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
2 ek vaj
1 fej hagyma
5 g fokhagyma
1 dl fehérbor
20 dkg sárgarépa
1 l húslé
4 dl tejszín
petrezselyem
só, bors
A cukkinit lereszeljük, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy lábosban vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a bort, majd a finomra vágott petrezselymet, a felkarikázott répát, és a lereszelt cukkinit. Felöntjük húslével, majd készre főzzük. Végül behabarjuk tejszínnel és újra felforraljuk.
Szűzérmék parmezános bundában
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
4 g fokhagyma
2 db tojás
15 dkg reszelt parmezán
4 ek olaj
40 dkg koktélparadicsom
40 dkg rukkola
30 dkg mozzarella
só, bors
A húst felszeleteljük, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk felvert tojásban, majd reszelt parmezánban és forró serpenyőben kevés olajon készre sütjük. Egy tálban összeforgatjuk a koktélparadicsomot, a rukkolával és a mozzarellával, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. Az így kapott salátával tálaljuk az elkészült húst.
rtlklub.hu