Az egyik sárgadinnye húsából gyöngyöket vágunk, megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk citromlével és kihűtjük.
Hozzávalók:
2 db sárgadinnye
4 ek porcukor
4 ek cukor
1 db citrom
2 dl aszú
4 dl almalé
4 ek mascarpone
5 dkg szeder
5 dkg málna
5 dkg áfonya
Az aszút felforraljuk, majd kihűtjük. Az egyik sárgadinnye húsából gyöngyöket vágunk, megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk citromlével és kihűtjük. A másik dinnye húsát kivájjuk, majd leturmixoljuk az aszúval, és az almalével. Hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot, majd visszaöntjük a dinnye kivájt héjába. A levest friss szederrel, áfonyával, málnával, valamint a hideg dinnyegolyókkal tálaljuk.
rtlklub.hu