Hozzávalók:
12-14 enyhén sós palacsinta
25 dkg sonkafelvágott vagy füstölt sonka
25 dkg reszelt sajt
1 egész tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
kevés mustár
ízlés szerint só
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A felvágottat, reszelt sajtot, tojást, tejfölt, majonézt, mustárt és a sót egy tálkában összekeverem. Előveszem az előre kisütött palacsintákat, és beletöltöm a tölteléket úgy, hogy a palacsinta közepére halmozok egy adagot. A palacsinta két szemközti oldalát felhajtom egymásra, majd ugyanígy felhajtom a másik szemközti oldalt is. Így egy szögletes kis csomagot kapok. Ezt a kis csomagot megforgatom a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. Forró olajban sütöm míg a bunda aranysárga lesz.
hirado