Amikor szervezetünk tartalékai megcsappannak, jól jönnek az otthon elspájzolt ízletes aszalt gyümölcsök. Deszszertként, sütemények ízesítésére, de akár húsételek kiegészítőjeként is fogyaszthatóak - és nagyon finomak.
Lemaradtál a nagy nyári befőzésekről? Ne csüggedj! Az alábbiakban olyan pikáns savanyúságokat, befőtteket és gyümölcskülönlegességeket szeretnénk bemutatni, amelyet olvasóinktól kaptunk, és amelyeket még most is eltehetsz télire!
Gyümölcsöt magozni, passzírozni, órákig főzni, majd dunsztolni, lecsót befőzni manapság sokunknak se időnk, se kedvünk. Ha mégis megőriznéd a nyári ízeket télire - és van egy méretes mélyhűtőd – a dolog pofonegyszerűvé válik. Próbáld ki!
Télen-nyáron jó érzés kamránk polcain keresgélve rábukkanni az általunk vagy szeretteink által elrakott finomságokra. A látvány már önmagában is esztétikai élmény, és ha még odafigyelünk az összetételére, valamint a felhasznált anyagok-élelmiszerek minőségére is, egészségünk megőrzéséért is tettünk már valamit.