HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Télire - saját kezűleg

Erdőszélen, elvadult kertekben, útszéleken májusban bőven ontják jellegzetes illatukat a bodzacserjék hatalmas fehér, ernyős virágai.
Szakácsunk gyakran kínálja pikáns lekvárok receptjét. Most az ősz egyik legillatosabb gyümölcséből készített lekvárt, a birsalmából.
Kaldeneker György egy savanyúságot mutat be, amelyet még eltehetünk a téli hónapokra.
Amikor szervezetünk tartalékai megcsappannak, jól jönnek az otthon elspájzolt ízletes aszalt gyümölcsök. Deszszertként, sütemények ízesítésére, de akár húsételek kiegészítőjeként is fogyaszthatóak - és nagyon finomak.
Lemaradtál a nagy nyári befőzésekről? Ne csüggedj! Az alábbiakban olyan pikáns savanyúságokat, befőtteket és gyümölcskülönlegességeket szeretnénk bemutatni, amelyet olvasóinktól kaptunk, és amelyeket még most is eltehetsz télire!
Gyümölcsöt magozni, passzírozni, órákig főzni, majd dunsztolni, lecsót befőzni manapság sokunknak se időnk, se kedvünk. Ha mégis megőriznéd a nyári ízeket télire - és van egy méretes mélyhűtőd – a dolog pofonegyszerűvé válik. Próbáld ki!
Van, aki egyedül a baracklekvárra esküszik, van, aki a telken megtermett gyümölcsöt-zöldséget tartósítja télire.
Húsos, lédús és pikáns. Tele van vitaminnal, és nagyon sokféleképpen elkészíthetõ. Ráadásul most olcsó!
Mind két savanyúság azon étkeink közül valók, melyeknek már hallatára is összefolyik a nyál a szánkban.
Eredete: az uborka a legrégebben - mintegy 3000 éve - termesztett zöldségeink egyike, mely a tökfélék családjába tartozik.
A cseresznye és a málna kedvelt és finom nyári gyümölcseink - miért ne tennénk el belőlük télire valót?
Télen-nyáron jó érzés kamránk polcain keresgélve rábukkanni az általunk vagy szeretteink által elrakott finomságokra. A látvány már önmagában is esztétikai élmény, és ha még odafigyelünk az összetételére, valamint a felhasznált anyagok-élelmiszerek minőségére is, egészségünk megőrzéséért is tettünk már valamit.

Első Előző