HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Vadból készült ételek

Igazi ínyencségeket tálalunk fel. Talán eddig nem voltál oda a vadhúsért, de ha elkészíted ezt a receptet, akkor biztosan megszereted.
Ez egy igazi különlegesség, és mégsem kell hozzá nagyon sok extra dolog. Talán a nyúl, egyedül. Az ma már nem mindennapi, az igaz, elismerjük - de éppen ettől lesz különlegesség!
Mai kacsa: egy különlegesség mára, amely áll egyrészt magából a vadkacsamellből, másrészt pedig a mandulakéregből. És mégsem ördöngős a dolog, sőt.
A bélszín a húsok húsa, főleg, ha valami vadból származik, mondjuk szarvasból.
A fiatal vaddisznó húsa puha és ízletes, az idősebbé zsíros, és különleges elkészítést igényel.
A heti menüből nem hiányozhat a laktató leves, melyet Lázár őzcombból készít.
Lázár ezúttal egy finom és nagyon tartalmas leves receptjét osztja meg velünk.
Gábor nagyon szereti a kacsát, ahogyan azt el is mondta. Nem titok: Robi is. A kacsa sütésének viszont vannak titkai, Gábor megkérdezi, Robi megválaszolja. Sőt, kitűnő ötletei Gábornak is vannak: egyezik-e a kettő? Meglátják, és reméljük, Önök is tanulnak belőle!
Ezeket a kitünő vadételeket a Budai Várban főzte a Főtér!
Vasban, Zalában és Somogy vidékén a pirított dödölle mindmáig a vaddisznópörkölt elengedhetetlen "mellévalója". E jellegzetes dunántúli étel, a dödölle vagy másik ismert nevén a gánica a 12. század óta terjedt el igazán, elsősorban a paraszti konyhán.
Ma már nem csak a főurak és a vadászok csaphatnak vadlakomát, hiszen az áruházak mélyhűtőiből az év minden szakában, ősztől pedig különösképpen választhatunk vadhúst.