HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok

A Norton kiadta Mobile Security nevű, androidos biztonsági szoftverének újabb verzióját. Az alkalmazás automatikusan kártevőnek jelölte meg a telefonokra telepített Facebookot, mivel az személyes adatokat szivárogtat.
Itthon is ismert és meglehetősen népszerű a kínai gyártó Blade III nevű készüléke, ám létezik kétkártyás változat is belőle, le is csaptunk rá.
Az okostelefonok minden előnyük mellett hátrányokkal is rendelkeznek, főleg azoknak, akik látássérültek. A Siri és a hozzá hasonló alkalmazások sokat segíthetnek, legalábbis az angolul tudóknak, ez azért ez közel sem tökéletes megoldás. Egy Sumit Dagar nevű fejlesztő még 2011-ben a TED egyik konferenciáján állt elő az ötlettel, mely alapján sokkal hatékonyabban használhatnák az okostelefonokat akár a vakok is. A CNN szerint elkezdődött az egyelőre név nélküli telefon gyártása.
Nincs okunk optimizmusra, hiába nő a világban mindenhol a hordozható internet iránti kereslet. Hazánkban más a helyzet, mert a lakosság nehezebben tud jó okostelefont venni, a számlák befizetése is sokszor csúszik, és a hírközlési hatóság is évek óta csak töketlenkedik. Az adók is sokat rontanak a helyzeten: magasabb az áfa, nagyobb a frekvenciadíj, van telefonadó és közműadó - mintha mindenki összeesküdött volna a mobilozók ellen.
Hamarosan sor kerül az év eddig leginkább várt okostelefon-bemutatójára: a Samsung ma mutatja be a népszerű Galaxy-sorozat legújabb tagját. Ha hiszünk a kiszivárgó információknak, a Galaxy S4 tudásában lekörözi a legújabb iPhone-t. A legérdekesebb technológiai újítás az lehet, hogy a szemünk mozgatásával is tudunk majd görgetni a kijelzőn. A Samsung a Galaxy-sorozatnak köszönheti, hogy nem csak a legnagyobb okostelefon-gyártó, de a legnagyobb mobilgyártó is lett mostanra, így érthető, hogy mind a fogyasztók, mind a befektetők árgus szemekkel figyelik az új készülékeket.
A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) csütörtökön közzétett jelentésében azt jósolta, hogy a mobiltelefon-előfizetések száma jövő év elejére átlépheti a hétmilliárdot, vagyis a világnépesség számát. A genfi székhelyű szervezet szerint a friss adatok azt mutatják, hogy továbbra is erős és folyamatos a kereslet az információs és kommunikációs technológiai szolgáltatások iránt, amit leginkább a szélessávú internet árának folyamatos csökkenése ösztönöz.
Kína éppen most előzi meg Amerikát, és lesz február végére hivatalosan is a világ legnagyobb okostelefonos és tabletes piaca, derül ki a Flurry Analytics elemzőcég friss tanulmányából, ami egy sor mobilos alkalmazás adatforgalmán keresztül méri az egyes készülékek és mobilos operációs rendszerek elterjedtségét és akvtivitását világszerte.
Egy éve még kinevettük az öthüvelykes mobilokat, aztán meglepődtünk, mennyire népszerűek lettek. Az emberek hatalmas kijelzőket akarnak, mert telefonálás helyett facebookoznak és csak egy kütyüt akarnak, ami mindent tud. Elérkezett a phabletek korszaka – szokjon hozzá ön is ehhez a rettenetes buzzwordhöz.
Folyton ledobja a wifi? Idegesíti, hogy a videók csigalassúsággal töltődnek be? Teszteltük az új wifi-technológiákat, és megmutatjuk, hogyan lehet a lehető legjobban beállítani az otthoni hálózatot.
Két évvel és hét hónappal az első Samsung Galaxy S okostelefon bemutatása után a Galaxy S sorozat értékesítése átlépte a 100 milliós határt.
A mobiltelefonok világában tíz éve még megingathatatlan piacvezető Nokia legutóbbi hat pénzügyi negyedévét zsinórban veszteséggel zárta, és bár a Microsofttal való együttműködés, illetve a Lumia 92, okostelefon végre sikeresnek látszik, a cég jövője továbbra is igan borús.
A Forrester kiadta éves jelentését az amerikaiak internet- és mobilhasználati szokásairól. A legérdekesebb adat, hogy egy év alatt nem változott az internetezők aránya, tavaly is és idén is a lakosság 79 százaléka internetezik. Változott azonban a netezők arány a felnőttek körében, ez 78 százalékról 84 százalékra nőtt.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken bejelentette, hogy a kormány elfogadta, így a közeljövőben kihirdethetik a törvény alapján létrehozandó Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer (NMFR) kormányrendeleti szintű részletszabályait.
A Nokia konkurens mobilgyártók számára is elérhetővé teszi új térképalkalmazását, amit Here márkanév alatt küld versenybe a piacvezető szerep megszerzéséért. A térképalkalmazást a Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop mutatta be szerdán San Franciscóban. Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken is futtatható, de egyelőre csak böngészőben.
A Google a Sandy hurrikán miatt elhalasztotta nagyszabású New York-i bemutatóját, de éjszaka hivatalos blogjain közzétette, milyen telefon és tableteket szeretett volna bemutatni: a Nexus 4 mobilt, a Nexus 10 tabletet és a megújult Nexus 7 tabletet. A Google bemutatta az Android 4.2-t is, ami a Jelly Bean egy továbbfejlesztett változata.

Következő Utolsó