HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > KÜLFÖLD > Árvíz és monszunesők Indiában - eddig 42 halálos áldozat

t: 920

Árvíz és monszunesők Indiában - eddig 42 halálos áldozat

A viharos monszunesők okozta földcsuszamlások és az árvíz tizenkét ember halálát okozták Nyugat-Indiában a hét végén, a víz elárasztotta Mumbait, az ország pénzügyi fővárosát - közölte egy kormányilletékes hétfőn.

Valamennyi halálesetet a Mumbaitól, Mahárástra állam székhelyétől mintegy 700 kilométerre északkeletre fekvő Amravati körzetből jelentették - közölte P. Kamath, a helyi katasztrófavédelem illetékese. A hét végi halálesetekkel 42-re nőtt a monszunidőszak áldozatainak száma a nyugat-indiai szövetségi államban.

Az árvíz több part menti körzetben, így Rájgadban és Ratnagiriben több falut és várost elzárt a külvilágtól. A mentők csak azután tudtak bejutni ezekre a településekre, hogy az ár vasárnap visszahúzódott. Mumbaiban több ezer lakos gázolt a térdig érő vízben a város központjában és a külvárosi kerületekben a szombati heves esőzés után, amelynek következtében több órára megszakadt a vasúti és a légi közlekedés.

A helyi lakosok tétlenséggel vádolták a kormányt. Kausal Sarma hétfőn elmondta, hogy a Kalina külvárosban lévő háza két nappal a vihar után még mindig víz alatt áll. Illetékesek azt közölték, hogy a mentési munkálatokat a partvidéken a következő két napban is folytatják.

Indiában júniustól szeptemberig tart a monszunidőszak.

hirado

2007.07.02. 10:13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek