HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Szabolcsi töltött káposzta

t: 1100

Szabolcsi töltött káposzta

Hozzávalók:
60 dkg darált sertés lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 csésze rizs
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
1 kis fej káposzta
4-5 db. színes zöldpaprika
5-6 szelet nyers füstölt hús
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé

Elkészítés:
A káposzta leveleit "megabáljuk", sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.

hirado

2007.06.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok