HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel

t: 1108

Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel

Hozzávalók:
15 dkg gomba, 50 dkg vörösbab, 1 fej hagyma, 2 db kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl lecsepegtetett joghurt, 1 evőkanál olívaolaj, koriander, kurkuma, őrölt kömény, só, őrölt bors, valamint, ha szükséges: liszt

Elkészítése:
Forró olajban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagyma felét, a kurkumát, a köményt, az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.
Pirítsuk addig, míg el nem fő a leve. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a leszűrt villával összetört konzervbabot. Keverjük össze, adjuk hozzá a friss vágott koriandert. Ha úgy érzik, túl lágy lett, tegyenek bele lisztet. Ha megvagyunk, formázzunk belőle pogácsákat, és olajjal megkenve süssük meg őket.
A tzatzikihez reszeljünk uborkát, majd rátesszük a lecsepegtetett joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával összekeverjük és tálalhatjuk is. Kitűnő vegetáriánus étel, a görög konyhából merítve. Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2007.05.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok