HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Fűszeres csirkenyárs, roquefortos friss salátával

t: 1171

Fűszeres csirkenyárs, roquefortos friss salátával

Hozzávalók :
60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg húsos szalonna, 2 fej lilahagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 fej jégsaláta, 1 db kígyóuborka, 4 db paradicsom, 5 dl joghurt, 15 dkg kéksajt, só, kakukkfű, őrölt fehér bors, csirkefűszersó, 1 evőkanál méz

Elkészítése:
A csirkét kockára vágjuk, csirkesóval és a sóval ízesítjük, majd félretesszük, hogy a só átjárja a húst. Közben a szalonnát felszeleteljük vékony lapokra, a lilahagymát pedig cikkekre.
Nyársra fűzzük őket, ilyen sorrendben: lilahagyma szalonna, csirke, majd így tovább, a lényeg, hogy mindig hagymával zárjunk. Kakukkfűvel meghintjük, és forró zsiradékon vagy nyílt lángon gyakran forgatva megsütjük őket.
Közben elkészítjük a salátát. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a mézet, a borsot. Ezzel az öntet kész is van. A jégsalátát letépkedjük, a zöldségeket metéltre vágjuk, a paradicsomot pedig cikkekre. Összekeverjük a zöldségeket, a tetejére teszünk az öntetből, a megsült nyársakkal együtt fogyasztjuk Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2007.05.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok