Hozzávalók:
4 db csirkecomb
6 g fokhagyma
2 dl bor
kakukkfű
Szerecsendió
olívaolaj
Só, bors
Tejszínes brokkolihoz:
50 dkg brokkoli
4 dl tejszín
6 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
só, bors
szerecsendió
A csirkecombokat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk és a bevágásokba kakukkfüvet, valamint fokhagymaszeleteket teszünk és ráreszeljük a szerecsendiót. Egy serpenyőben olajon elősütjük, majd tűzálló tálra helyezzük, mellédobáljuk a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk olívaolajjal és borral, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A hús alól visszamaradt zsiradékot egy serpenyőbe öntjük, ráhelyezzük a bacon szeleteket, hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket, majd megpároljuk rajta a brokkolit. Közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Mikor a brokkoli megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, majd összeforraljuk. Az így kapott raguval és burgonyapürével tálaljuk az elkészült csirkecombokat.
rtlklub.hu