Hozzávalók:
1 db sertésszűz
1 db angolzeller
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 ek mustár
2 dl tejszín
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
Bazsalikom
Metélőhagyma
Rozmaring
olaj
só, bors
A sertés szüzet szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megsütjük rajta a húst, közben mellétesszük a cikkekre vágott hagymát, majd miután elkészült félretesszük.
A hús alól visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a mustárt, a szeletelt fokhagymát, a metélőhagymát, a bazsalikomot, majd felöntjük tejszínnel és sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot és a tojás sárgáját, majd borssal ízesítjük és hozzáadunk egy keveset a mártásból. A zellerszárakat tányérra rendezzük, beletesszük a tejfölös krémet, mellétesszük a hússzeleteket, majd végül leöntjük a mártással, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu