Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
2 kanál olaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
1 dl csirkeleves
1 dl száraz fehérbor
2 kanál méz
30 dkg angolzeller
2 kanál almaecet
4 adag főtt rizs
só, bors
A wokot felforrósítjuk, olajjal meglocsoljuk, majd beletesszük a hússzeleteket. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük és borral felöntve megpároljuk, majd félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a főtt rizst, hozzáadjuk az apróra vágott zellerszárat, belereszeljük a gyömbért, majd megcsurgatjuk mézzel, ecettel és húslével felöntve tovább pároljuk. Amikor a zeller megpuhult, akkor a húsra öntve tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu