HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Gyöngytyúkmell majonézes salátával

t: 1883

Gyöngytyúkmell majonézes salátával







Hozzávalók:

40 dkg gyöngytyúkmell
2 db alma
10 dkg ecetes uborka
3 db főtt burgonya
2 dl majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
friss kakukkfű
friss bazsalikom
őrölt fehér bors, só

A gyöngytyúkot megnyitjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük. Az egyik almát felszeleteljük, a húsra tesszük, a hús széleit visszahajtjuk, hústűvel megtűzzük, és forró serpenyőben sütni kezdjük. Mielőtt megfordítanánk megkenjük mustárral, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk.

Amíg párolódik elkészítjük a salátát. A felkockázott alma mellé még egyet felvágunk, az uborkát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra metéljük, majd keverőtálba tesszük, rákanalazzuk a majonézt, majd összekeverjük.

A hús sütéséből visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, majd sóval, borssal, és a cukorral ízesítve, kevés vizet aláöntve összeforraljuk.

A főtt burgonyát felkarikázzuk, és leöntjük a paradicsomos öntettel, ráhalmozzuk a szeletelt gyöngytyúkmellet. De a majonézes salátával is tálalhatjuk.


rtlklub.hu

2007.04.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok