Hozzávalók:
40 dkg gyöngytyúkmell
2 db alma
10 dkg ecetes uborka
3 db főtt burgonya
2 dl majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
friss kakukkfű
friss bazsalikom
őrölt fehér bors, só
A gyöngytyúkot megnyitjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük. Az egyik almát felszeleteljük, a húsra tesszük, a hús széleit visszahajtjuk, hústűvel megtűzzük, és forró serpenyőben sütni kezdjük. Mielőtt megfordítanánk megkenjük mustárral, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk.
Amíg párolódik elkészítjük a salátát. A felkockázott alma mellé még egyet felvágunk, az uborkát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra metéljük, majd keverőtálba tesszük, rákanalazzuk a majonézt, majd összekeverjük.
A hús sütéséből visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét, majd sóval, borssal, és a cukorral ízesítve, kevés vizet aláöntve összeforraljuk.
A főtt burgonyát felkarikázzuk, és leöntjük a paradicsomos öntettel, ráhalmozzuk a szeletelt gyöngytyúkmellet. De a majonézes salátával is tálalhatjuk.
rtlklub.hu