HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Házibulikra, sós csiga: gombás tojással - sajttal, koktélparadicsommal, sonkával - parajos juhtúróval töltve

t: 2051

Házibulikra, sós csiga: gombás tojással - sajttal, koktélparadicsommal, sonkával - parajos juhtúróval töltve

Pisti és Tamás most olyan kérdésre ad választ, ami minden egyes vendégeskedés előtt felmerül. Valami apró finomságra lenne szükség, amit azért jó lenne, ha mégse a boltból hoznánk. Nos, itt a megfejtés. Egyéni, különleges. Igazi meglepetés!

Hozzávalók:
3 csomag vajas tészta, 10 dkg gomba, 1 fej hagyma, 8 tojás, 50 dkg sajt reszelve, 10 db koktélparadicsom, 20 dkg sonka, 10 dkg leveles paraj, 20 dkg juhtúró, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

Elkészítése:
A tésztákat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra. Felverünk 4 db tojást, és a tésztákat. ecsettel megkenjük.

A gombát felszeleteljük, egy serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elfőtte a levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.
A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük.
A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra.

A sajtot megreszeljük, három részre osztjuk.
Az egyik tésztára ráterítjük a kihűlt parajt, rámorzsoljuk a juhtúrót, és rászórjuk a sajtot. A másik tésztára mehet a paradicsom felezve, a kockázott sonka, pici só és több bors, no és persze a második rész sajt. A harmadikra kerül a kihűlt gombás tojás, és a maradék sajt.
Mindhármat rolniba tekerjük, és egy éles késsel felszeleteljük. Tenyerünkkel nyomjuk össze, így a töltelék nem fog kijönni belőle.
Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenjük, 200 fokos sütőben, elkezdjük sütni. Ha a tészta elkezdett nőni, mérsékeljük a hőmérsékletet 160-170 fokra. Készresütjük. Jó étvágyat kívánunk!


hirado

2007.04.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok