HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Grapefruitos csirkemáj burgonyalángossal

t: 2065

Grapefruitos csirkemáj burgonyalángossal







Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
2 db grapefruit
3 ek liszt
2 ek cukor
1 fej vöröshagyma
20 dkg burgonya,
12 dkg liszt,
1 db tojás
2 dkg élesztő,
3 evőkanál tej,
3 dkg vaj,
1 cs metélőhagyma
só, bors
olaj


A májat megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük, majd sóval, borssal ízesítve lisztbe mártjuk. Forró olajon a májat átsütjük. A grapefruitokat meghámozzuk, fehér héját is levesszük, majd felkarikázzuk, és egyik felüket megmártjuk kristálycukorban. Amikor a máj megsült kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékban cukrozott felükkel lefelé megpirítjuk a grapefruit-szeleteket. Közben a vörös és metélőhagymát apróra vágjuk, a grapefruithoz adjuk, és puhára pároljuk.

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd lángosokat formálunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat!

rtlklub.hu

2007.04.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok