Hozzávalók:
40 dkg marha hátszín
4 db nagy burgonya
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál magos mustár
1 konzerv tonhal
1 db póréhagyma
2 db tojás
1 dl olaj
2 dl joghurt
1 db lime
2 evőkanál vaj
rozmaring
kapor
só, bors
A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a magos mustárt, hozzáadjuk az olívaolajat, a rozmaringot, a pórét, a szeletelt fokhagymát végül a csíkokra vágott húst.
Egy tálba tesszük a tojások sárgáját, a mustárokat, majd folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, majd sóval, borssal, kaporral ízesítjük és elkeverjük a joghurttal.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, majd sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk limelével és összetörjük. Tálaláskor a tányér aljára halmozzuk a tört burgonyát, rátesszük a tonhalat, amelyet meglocsolunk majonézzel végül pedig ráhalmozzuk a hátszíncsíkokat.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu