HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Hideg borjútekercsek fejes salátával

t: 1914

Hideg borjútekercsek fejes salátával







Hozzávalók:

40 dkg borjú hátszín
2 evőkanál mustár
só, bors
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál cukor
2 evőkanál ecet
1 db fejes saláta
15 dkg reszelt félkemény sajt
½ dl vörösbor
1 db citrom
4 db paradicsom
kakukkfű
petrezselyem
snidling
olívaolaj

A húst kiterítjük, rátesszük a fokhagymaszeleteket és a petrezselymet, majd fóliával letakarjuk és óvatosan kiklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd feltekerjük, szeletekre vágjuk, nyársra tűzzük és egy serpenyőben olívaaolajon egy ág kakukkfüvet mellé téve megsütjük.

A visszamaradt zsiradékon elkaramellizáljuk a cukrot, hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet, a vörösbort, a snidlinget, majd melléteszünk pár citromkarikát és összeforraljuk

A paradicsomszeleteket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a nyársakat, majd ráöntjük a mártást. Hűtőben érleljük, majd salátalevelekkel és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

rtlklub.hu

2007.03.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok