Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 kígyóuborka
4 paradicsom
4 cikk fokhagyma
1szelet kenyér
2 evőkanál borecet
1 csipet őrölt kömény
5 evőkanál olaj
2 csipet pirospaprika
só
A levesbetéthez: 1 kisebb uborka, 1 paradicsom,1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kenyeret apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ezt követően egy mély tálba rakjuk és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot,zöldpaprikát,uborkát,hagymát.Öntsük fel borecettel, ízesítsük apróra vágott hagymával, köménnyel,pirospaprikával, sóval.
Felengedjük hat dl. vízzel, lefedjük és három óra hosszára a hűtőbe rakjuk hogy összeérjen. Ezután turmixgéppel összedolgozzuk, levesbetétként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, uborkát és paradicsomot.
nice.hu