Hozzávalók:
2 nagy szelet hátszín
szardella
8 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
30 dkg főtt burgonya
1 db póréhagyma
10 dkg spárga
4 db paradicsom
2 dl fehérbor
1 evőkanál balzsamecet
metélőhagyma
A hátszínszeleteket kiterítjük, ráhelyezzük a fokhagymaszeleteket és a szardellát, majd letakarjuk fóliával és gyengén kiklopfoljuk. Kevés olajon borssal ízesítve készre sütjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a maradék, apróra vágott szardellát, a snidlinget és felöntjük fehérborral. Az így kapott mártást a húsra öntjük.
A maradék zsiradékon megpirítjuk a karikázott pórét, hozzáadjuk a főtt burgonyát, majd a cikkekre vágott paradicsomot és a spárgát, majd miután átforrósodott balzsamecettel ízesítjük és a fokhagymás hússzeletekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu