HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Tavaszi vitaminbombák

t: 1629

Tavaszi vitaminbombák

Tavaszi saláta
Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 2 sárgarépa, 1 paradicsom, 2 tojás, fejessaláta-levél, piros káposzta, majonéz, só, bors
A sárgarépát hámozzuk meg, majd sós vízben forraljuk két percig. Az uborkát szeleteljük fel, a paradicsomot vágjuk nyolcfelé. A salátaleveleket mossuk meg, a káposztát vágjuk vékony csíkokra. Az összevágott zöldségekre öntsük rá a majonézt, a sót és a borsot, majd egy órát hagyjuk állni. Főzzük meg a tojásokat, majd tegyük a salátára, a tetejére nyomjunk kevés majonézt.

Vegyes saláta
Hozzávalók: 1 csomag újhagyma, 3 paradicsom, 1 csomag hónapos retek, 1 kígyóuborka,
Öntet: 6 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem, kapor, citromlé
Először az öntetet készítjük el. A kaprot és a petrezselymet vágjuk apróra, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Kb. 2 órára tegyük a hűtőbe. A hagymát, az uborkát, a retket szeleteljük fel, a paradicsomot vágjuk össze. Az összevágott zöldségeket öntözzük meg kevés citromlével és olajjal. Majd locsoljuk meg az öntettel.

Rizssaláta
Hozzávalók: 20 dkg rizs, só, 4 evőkanál olaj, 1 citrom leve, 4 evőkanál ecet, 6 evőkanál majonéz, 3 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz olajoshal, 2 paradicsom, 1-2 zöld paprika, 1 uborka
A rizst sós vízben főzzük meg, keverjük hozzá a lecsepegtetett halat. A zöldségeket vágjuk össze. A citromlét, az ecetet, az olajat, sót, borsot, keverjük össze, öntsük az összevágott zöldségre, majd adjuk a rizshez. Keverjük hozzá a majonézhez.

Spárgasaláta
Hozzávalók: 40 dkg spárga, 1/2 kígyóuborka, 20 dkg gépsonka, 20 dkg konzerv gomba, 2 főtt tojás, 5 evőkanál citromlé, 5 evőkanál olaj, só, bors, kevés cukor, vaj
A spárgát hámozzuk, majd főzzük meg (használhatunk konzervet is). A vízbe tegyünk kevés sót, cukrot és egy kis vajat. Óvatosan vegyük ki a vízből, majd hűtsük le. A főtt tojást vágjuk hat felé, a sonkát vágjuk apróra. Az uborkát szeleteljük fel, a magját távolítsuk el. A gombát csöpögtessük le, a paradicsomot szeljük fel. Keverjük össze a hozzávalókat. Az olajat keverjük össze a citromlével, sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd öntsük a zöldségekre.

Szárnyas saláta
Hozzávalók: 1/2 sült csirke, 1 banán, 2 narancs, 4 evőkanál majonéz, só, bors, citromlé, 2 saláta
A sült csirkét hagyjuk kihűlni, csontozzuk ki, szeleteljük fel. A narancsot hámozzuk meg, karikázzuk fel. A salátaszívet vágjuk négy részre. A hámozott almát, banánt szeleteljük fel, öntsük rá a citromlét, majd keverjük a húshoz és a narancshoz. Adjuk hozzá a salátát. A majonézt ízesítsük sóval, borssal és a citromlével. Majd öntsük a húsra, narancskarikákkal díszítsük.

Zöldségkoktél
Hozzávalók: 1 doboz konzerv kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 kígyóuborka, 4 paradicsom, 1 hagyma, petrezselyem zöldje, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál ecet, 1 citrom leve, só, bors
A babot sós vízben főzzük meg, majd a kukoricával együtt szűrjük le. Az uborkát, paradicsomot, hagymát, petrezselymet szeleteljük fel. A zöldségeket tegyük egy tálba. Az olajat, ecetet, sót, borsot, citromlét keverjük össze, majd öntsük a zöldségekre. Egy-két órát hagyjuk állni a hűtőben.

Sajtos, szalámis saláta
Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál ecet, só, rozmaring, bazsalikom, 20 dkg zöld tészta, 20 dkg szalámi, 30 dkg ementáli sajt, 2 hagyma
A tésztát főzzük meg sós vízben. A fokhagymát keverjük össze a bazsalikommal, rozmaringgal, öntsük rá az olajat és az ecetet, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Adjuk a felszeletelt hagymához a tésztát, a kockára vágott szalámit és sajtot, majd locsoljuk meg a lehűtött öntettel.
(Forrás: Hölgyvilág Terasz)

2005.02.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Vegyes saláta
Vegyes saláta
Rizssaláta
Rizssaláta
Spárga saláta
Spárga saláta
Szárnyas saláta
Szárnyas saláta
Zöldségkoktél
Zöldségkoktél

Legfrissebb magazinok