HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Egészség > Ehető szíverősítő

t: 7596

Ehető szíverősítő

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében a legerősebb harcosok a növényi olajok, margarinok, míg az állati eredetű zsírok ketyegőd legádázabb ellenségei. Hogyan támadnak az állati zsírok? Nagyobb bennük a telített zsírsavak aránya, ami a vér-koleszterinszintjének emelkedéséhez vezet. A „rossz koleszterin” növeli az érelmeszesedés kialakulásának veszélyét.

Annak ellenére, hogy a szakemberek az állati zsírok helyett a növényi olajok, margarinok fogyasztását javasolják, sokan mégse hallgatnak rájuk, azért, mert azt gondolják, a margarin jelentős mennyiségű transzzsírsavat tartalmaz. Most eloszlatjuk ezt a tévhitet, eláruljuk, hogy a margarint nem "hidrogénezik”. A margarin folyékony, szilárd növényi olajokból – zsírokból - és vízből áll. Az előállításához nélkülözhetetlen szilárd növényi zsiradék többféle is lehet. Két évtizeddel ezelőtt még valóban főként hidrogénezett növényi olajokat használtak fel a gyártásnál, de ez már a múlté.

A nagy margaringyártó cégek ma már nem hidrogénezett alapanyagot, hanem szilárd tropikus olajokat - pálmamag, kókusz – kevernek termékeikbe. Ennek köszönhetően az elmúlt tíz év alatt sikerült a margarinok transzzsírsav-tartalmát 1 % alá csökkenteni. A mostani „kenyérre kenhető krémes finomságok” tehát kedvező élettani hatásúak, hozzátartoznak az egészséges táplálkozáshoz. Szíved és ereid jobb kondija érdekében részesítsd előnyben te is a növényi eredetű margarinokat az állati eredetű zsírokkal szemben! Jó étvágyat!

rtlklub

2007.01.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok