HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Törökország megfellebbezi a FIA döntését

t: 2093

Törökország megfellebbezi a FIA döntését
A Török Nagydíj a jövő évben is rendezhet Forma-1-es futamot, ám a FIA minden idők legnagyobb büntetését rótta ki az isztambuli verseny szervezőire a díjátadó ceremónián kirobbant botrány miatt.

Történt ugyanis, hogy a győztesnek járó díjat Mehmet Ali Talat adta át, akit az "Észak-Ciprusi Török Köztársaság" elnökeként mutattak be. Igen ám, de ezt az államot egyedül Törökország ismeri el, ugyanis Ciprus 1974-ben különvált, mikor török katonák megrohanták a mediterrán sziget északi részét.

Az eset igen komoly nemzetközi diplomáciai bonyodalmat okozott, ezért a FIA bűnösnek találta a Török Nemzeti Sportszövetséget (TOSFED) és a Török Nagydíj rendezőit (MSO), amiért nem kevesebb, mint ötmillió dolláros pénzbírsággal sújtotta a két szervezetet.

Bár a szervezők korábban nem gondoltak a fellebbezésre, most megerősítették, nem fogadják el a Nemzetközi Automobil Szövetség döntését, és bírósághoz fordulnak. A tárgyalásra november 7-én Párizsban kerül majd sor, míg az ítélethirdetés vélhetően másnap kerül nyilvánosságra.

(f1hirek.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.10.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok