HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > Krumpli-mánia

t: 2963

Krumpli-mánia









Sajtos krumplileves

Pucoljunk meg és kockázzunk fel 20 deka nyers krumplit, vágjunk karikára 10 dkg sárgarépát, és tegyük fel főni 3 dl húslében. Ízesítsük kevés köménymaggal és sóval. Ha megpuhult, botmixerrel törjük össze. Tegyük vissza a tűzhelyre, és gyenge lángon olvasszunk bele 5 dekányi mozarella sajtot. Tegyünk hozzá kanálnyi vágott petrezselymet.
330 kcal

Héjában sült burgonya

Keverjünk el 2–3 evőkanálnyi tejfölt finomra vágott zöldfűszerekkel. Süssünk meg héjában 2 kisebb krumplit. Ha kész, villával nyomjuk szét a közepét; ebbe a fészekbe töltsük a fűszeres tejfölt. Közben egy raklett-kanálban olvasszunk fel 1 szelet lapkasajtot. Karikára vágott uborkával tálaljuk.
360 kcal

Holland saláta

Vágjunk kockára 20 dekányi kihűlt, héjában főtt krumplit, 5 dkg edami sajtot, 1 csemege uborkát, illetve 5 dkg füstölt sonkát. Készítsünk öntetet 2 teáskanálnyi olajból, csípős mustárból és kevés borecetből.
A hozzávalókat rendezzük salátalevelekre, öntsük le a dresszinggel, a tetejét szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
360 kcal

Sajtos tál

Keverjünk el 2 teáskanálnyi olajat evőkanálnyi borecettel, frissen őrölt borssal, sóval, 1 kis fej finomra vágott hagymával. Fektessünk a tálba 12 szelet pizzasajtot (pl. mozzarella) Pucoljunk meg 25 dkg kihűlt, héjában főtt krumplit, kockázzuk fel, és pirítsuk meg 2 teáskanálnyi olajban. A marinált sajttal tálaljuk.
360 kcal

Olívás krumpli

Héjában pároljunk meg egy nagyobb krumplit. Vágjunk össze 7 szem zöld olívabogyót, és keverjük össze 15 dkg friss túróval. Tegyük salátalevelekre, és rakjuk körbe lilahagyma-karikákkal. Szórjuk meg a túró tetejét Provance-i fűszerkeverékkel. Pucoljuk meg a langyos krumplit, és azzal tálaljuk.
340 kcal

Olasz krumplisaláta

Karikázzunk fel 20 dkg hideg, héjában főtt krumplit, 2 nagyobb paradicsomot és 5 dekányi mozarellát. Rendezzük az egészet egy nagyobb tányérra. Locsoljuk meg 2 evőkanálnyi olívaolajjal, illetve kevés borecettel; és borsozzuk. Szórjuk meg a tetejét frissen vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
350 kcal

(nana.hu)

Linkajánló:


RECEPT ABC,
Alternatív
gyógymódok
,
Egészség, orvos
,
Táplálékkiegészítők
,
Szépségápolás
, bio,
vegetáriánus




2006.10.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok