HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > 40 ország kíváncsi a Puskás-filmre

t: 2240

40 ország kíváncsi a Puskás-filmre


Szép volt a fiatalságuk, mondta el Puskás Ferenc felesége, Bözsi néni a legendás csatárról szóló film készítőinek. Nem könnyen állt rá a megszólalásra, pedig hónapokkal ezelőtt rábólintott, sőt még örült is, hogy a imádott férjéről nemcsak játék-, de dokumentumfilm is készül. Bözsi néni ugyanis már régen elzárkózott a média érdeklődése elől. Ezúttal kivételt tett, de mindeddig a férje betegségéről, az utolsó hat esztendő gyötrelmeiről nem volt hajlandó beszélni.

Azt azonban elárulta, hogy fiatalkorukban, még a pesti életükben sokat buliztak, és nagyon vidámak voltak. Külföldön azonban már csak a protokolláris események miatt mentek nagyobb társaságba. Azt sem tagadta, hogy 1956 körül nehéz időszakot éltek meg, mire megtalálták a helyüket a világban.

- A Spanyolországban, Madridban töltött évek, amikor Öcsi már a Real Madrid játékosa volt, mindenért kárpótoltak minket - mondta a filmeseknek Bözsi néni, aki hatvan éve társa Puskásnak. - A férjemet mindenki szerette, üdvözölték a taxisofőrök és az üzleti eladók.

Bözsi néni bevallotta, hogy sokfelé éltek a világban, de ha megkérdezné valaki, hogy hol szeretne élni, Ausztráliát jelölné meg.

Egyébként interjút adott a filmeseknek Puskás Ausztráliában élő régi barátja is, akinél a kilencvenes évek végén laktak, amikor Puskás ott edzősködött. Elmesélte, hogy Öcsi bácsi ott is azt kereste, amit itthon szeretett, a cigányzenét, a paprikás csirkét és a kisfröccsöt. Rövid pesti látogatása során meglátogatta Öcsi bácsit a kórházban, de a beteg legendával már nem tudott beszélni. A stáb tagjai szeretnék majd meginterjúvolni Puskás jelenleg Budapesten tartózkodó lányát, a Spanyolországban élő Anikót.

A film producere, Neményi Ádám elmondta, hogy a 90 perces dokumentumfilmet, amelyből készül egy 52 perces televíziós változat is, s legkésőbb a februári játékfilmszemlén bemutatják. DVD-n is megjelentetik, amely iránt negyven ország érdeklődik már, ezért elkészítenek egy angol feliratos változatot is. Jövőre pedig hozzákezdenek a Puskásról szóló játékfilm forgatásához is. Egy magyar származású, külföldön élő rendezővel már megkezdték a tárgyalásokat.

(blikk.hu)

2006.09.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok