HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > TÉLI SMINK

t: 2455

TÉLI SMINK

Megjelenésünk csak akkor lehet kellemes, szemet vonzó, ha sminkünk nem maszk, sokkal inkább olyan leheletnyi színkompozíció - függetlenül az aktuális trendektől -, ami segíti, hogy megmutassuk arcunk egyediségét.

Alap az alapozás

Az alapozók elfedik bőrünk hibáit, miközben egyenletes bőrszínt kölcsönöznek. Minél tökéletesebben alapozunk, annál igényesebb a sminkünk! Télvíz idején érdemes a színezett nappali krémek közül választani, hiszen ápolnak is, nemcsak „eltakarnak".

Ha tökéletesen szeretnénk alapozni, fogadjuk meg a következő tanácsokat:

Alapozónk színe egyezzen meg bőrünk színével!
Alapozónk színét ne a kézfejünkön próbáljuk ki, hanem sminkeletlen arcbőrünkön, nappali fényben!
Csak kis mennyiséget vigyünk fel belőle bőrünkre!
Gondosan tüntessük el az átmenetet állunknál és hajtövünknél!
FONTOS! Minél jobban megegyezik alapozónk színe a bőrünkével, sminkünk annál tovább marad tökéletes.

Típustan

Sminkelés során nem feledkezhetünk meg szemhéjunk árnyalásáról, szempilláink festéséről, miként az arcpír és a rúzs, avagy a szájfény használatáról sem. Ám az is fontos, hogy milyen színtípushoz tartozunk.

A TAVASZ-TÍPUS JELLEMZŐI: finom, világos arcbőr, aranysárga alaptónussal. A hajszín aranyba hajló szőke, függetlenül attól, hogy mennyire sötét. Az alapozó ideális színe sárgás. Az arc, és az ajakfestéshez is a sárgába, a narancsba hajló színek illenek. A szemhéjon jól mutatnak a pasztellszínek, amit világosszürkével vagy barnával tompíthatunk. Szempillafestésnél kerüljük a feketét, helyette színes spirálokat használjunk!

A NYÁR-TÍPUS JELLEMZŐI: nagyon világos - esetenként olívaszínű - arcbőr. A hajszín szőke és barna közötti. Az ideális alapozó semleges, bézs színű. Ennek a típusnak a pinkes árnyalatú arcpír és ajakrúzs áll jól leginkább, a szemen pedig jól mutat a hűvös, szürkével tompított kék, türkiz és violaszínek kombinációja.

Az ŐSZ-TÍPUS JELLEMZŐI: aranyszínű alaptónussal, vagy áttetsző szeplős bőr. A hajszín vörös, ha nem, akkor is aranyos fényű szőke vagy barna. Az ideális smink vöröses-barnás árnyalatú. A szemhéjfesték színe lehet khaki, olívaszínű, mustársárga, olajzöld és sárgabarackszín. A rúzs és az arcpír kiválasztásánál szóba jöhet minden olyan szín, ami barna-sárga árnyalatú.

NE FELEDJE! Csak az ősz-típus viselhet narancsvörös és rézvörös színeket!

A TÉL-TÍPUS JELLEMZŐI: porcelánszínű, esetleg enyhén olívaárnyalatú arcbőr. A hajszín sötét, barna, kékesfekete. A tél-típusnak kevés, de annál erősebb hangsúlyra van szüksége, ezért neki áll legjobban a rikítóan vörös ajakrúzs. De használhat pinket is. Mindegyikhez illik a füstszürke szemhéjfesték, a fekete kontúrvonal és a fekete spirál. Az ideális szemhéjfesték színei között megtaláljuk még a hideg-kéket, a zöldet és a violát is. Az alapozónak olyan világosnak kell lennie, mint az arcbőr, arcpírból minimális mennyiségre van szüksége!

Smink a sípályára?

Vitathatatlan, hogy az egyik legjobb szépségápoló szer a friss levegőn végzett mozgás. Igen ám, de télen gyakorta mutat mínusz fokokat a hőmérő! Ilyenkor zsíros krémekkel védjük az arcunkat, hogy megóvjuk bőrünket a túlzott lehűléstől és a hideg okozta károsodásoktól!

Ha síelünk, a színezett napkrém egészséges külsőt kölcsönöz, de megfoghatja a gallérunkat. Ezért használjunk inkább önbarnító krémet, amikor pedig a sípályára megyünk, kenjük be magunkat magas faktorszámú napvédő krémmel! Az arcpírt nyugodtan elfelejthetjük, hiszen erről a hideg és a szél majd gondoskodik. Rúzst úgy válasszunk, hogy harmonizáljon kipirult arcbőrünk színével, s lehetőleg tartalmazzon magas számú fényvédő faktort is! Mindenkinek magának kell eldöntenie azt, hogy viselünk-e szemhéjfestéket, ám legyünk óvatosak a csillámló színekkel! A téli fényben és a „kékre fagyott" bőrön drámaian hathatnak!
(Forrás: Ideál Magazin)

2005.02.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok