HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > Isteni ebéd, vagy könnyű vacsora

t: 3197

Isteni ebéd, vagy könnyű vacsora








SAJTOS DINNYENYÁRSAK

Isteni ebéd, vagy könnyű vacsora egy nyáresti partira!

Hozzávalók:
• 40 dkg sárgadinnye
• 15 dkg gorgonzola vagy márványsajt
• 10 dkg madársaláta vagy rucola
• 10 dkg fodros zöldsaláta
• 1 szál újhagyma
• néhány szelet pirítós
• olívaolaj
• só

Elkészítés:
A feldarabolt újhagymát egy kanálnyi forró olajon rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, összetépkedett zöldsalátát, sózzuk, felöntjük kevés meleg vízzel, és fedő alatt főzzük. Amikor lehűlt, botmixerrel krémmé törjük. Közben felkockázzuk a dinnyét, a sajtot, és a madársaláta kis leveleivel együtt, váltogatva hurkapálcikára tűzzük a hozzávalókat. A kis nyársakat a finom, hagymás krémmel és ropogós pirítóssal kínáljuk.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriaérték: 270 kcal adagonként

SÁRGADINNYÉS PILLANGÓTÉSZTA MENTÁVAL

Fura párosítás: dinnye tésztával... Muszáj kipróbálni!

Hozzávalók:
• 35 dkg pillangótészta
• 1 kisebb sárgadinnye
• 15 dkg feta sajt
• 1 csokor friss menta
• kevés olívaolaj
• só
• fekete bors

Elkészítés:
A dinnyét félbevágjuk, a magját kivájjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. Összevágjuk a sajtot is, a mentaleveleket pedig legjobb, ha ollóval aprítjuk fel. A tésztát forró vízben kifőzzük, egy nagy tálba borítjuk, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, és hűlni hagyjuk. A sajt- és dinnyekockákat óvatosan összekeverjük, majd sóval, borssal és olajjal ízesítjük, aztán az egészet a tésztára szedjük. Tálalás előtt a felaprított mentával hintjük meg az ételt.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 445 kcal adagonként

PIROS-SÁRGA GYÜMÖLCSSALÁTA

Ne hagyd ki, ilyesmit most kell csinálni - amíg finom, friss, magyar gyümölcs van hozzá a boltokban.

Hozzávalók:
• 1 mangó
• 1 kivi
• fél sárgadinnye
• 1 nagy szelet görögdinnye
• 30 dkg friss vagy mélyhűtött erdeigyümölcs-keverék
• 1 citrom
• 4 evőkanál porcukor
• friss mentalevelek

Elkészítés:
A citrom levét kifacsarjuk, a dinnye húsát felkockázzuk. Megtisztítjuk, kimagozzuk, majd felaprítjuk a mangót, és a kivit. Aztán a gyümölcsöket óvatos mozdulatokkal összekeverjük egy nagy tálban, és meglocsoljuk a citromlé felével. A bogyós gyümölcsöket turmixgéppel vagy botmixerrel összetörjük, a mentalevelek, a porcukor és a maradék citromlé társaságában. Végül minden gyümölcsöt összekeverünk, és már csak tálalnunk kell.

DINNYELEVES SONKÁVAL

Fejedelmi étel, igazi kényeztetés!

Hozzávalók:
• 3 kisebb sárgadinnye
• 15 dkg nyers sonka hajszálvékonyra szeletelve
• 10 dkg tisztított mandula
• 1,5 dl száraz vörösbor
• néhány szál petrezselyem
• só
• bors

Elkészítés:
A dinnyéket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, majd karalábévájóval vagy egy teáskanállal golyókat vágunk ki a gyümölcsből. A dinnyegolyókat egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a vörösborral, és negyed órát állni hagyjuk a pácban, aztán turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Az elkészült masszát lefedve a hűtőbe tesszük legalább fél órára. Addig a sonkaszeleteket hosszában félbevágjuk, és rózsa alakúra tekerjük. A levest a hűtőből kivéve kis tálkákba merjük, tetejét sonkarózsákkal és petrezselyemmel és tört mandulával díszítjük.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriaérték: 380 kcal adagonként

(maxima.hu)



2006.08.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sajtos dinnyenyársak
Sajtos dinnyenyársak
Sárgadinnyés pillangótészta mentával
Sárgadinnyés pillangótészta mentával
Piros-sárga gyümölcssaláta
Piros-sárga gyümölcssaláta
Dinnyeleves sonkával
Dinnyeleves sonkával

Legfrissebb magazinok